Posof Ana Arı

Posof ana arı hakkında bilgi vermeden önce Posof hakkında biraz bilgi vermek istiyoruz. Ardından ana arımız hakkında bilgiler vereceğiz.
Posof’un deniz seviyesinden yüksekliği 1500 üzerinde bulunan bir yerdir. Etrafı yer yer yükseklikleri 3000 m’yi aşan yüksek dağlarla çevrili olan ilçenin orta kesimleri bu dağlardan inen akarsular tarafından derin vadilerle bölünmektedir.
Posof ilçesinin genelinde Karadeniz İklimi hakimdir. Her mevsimde yağış görülür. Yıllık ortalama sıcaklık 13-15 °C’dir. Temmuz ayı ortalama sıcaklığı 21-23 °C’dir. Yıllık sıcaklık farkı 13-15 °C’dir. Doğal bitki örtüsü ormandır. Yüksek alanlarda Alpin çayırlar görülür.
Posof ilçesi gür bir bitki örtüsüne sahiptir. Genel olarak orman ile kaplıdır. Yılın büyük bir bölümünde bitki örtüsü yeşilliğini muhafaza eder. İlçenin bitki örtüsü coğrafi özelliği bulunduğu yöreye göre şekillenmiştir. İlçe doğal orman alanı içerisinde kalmaktadır.
Şimdi de ana arı hakkında bilgi verelim. Dünyada buluna ve ekonomik değere sahip olan dört önemli arı ırkından birisi olan Kafkas ırkı arı (Apis Mellifera Caucasica Gorb)’nın Türkiye’deki gen merkezi Posof’tur. Türkiye’de başka bir yerde devlet tarafından koruması olan yer yoktur. Burası izola bir bölgedir. Kafkas ana arısı yine erkek olan kafkas erkek arı ile çiftleşir.
Bizlerde bu şekilde Posof ilçesinden Posof ana arı dediğimiz yani damızlık kafkas ana arısı üretimini yapmaktayız. Yine aynı şekilde buradaki damızlık ana arı alınıp başka bir yerde farklı ırklar ile çiftleştirdiğimiz melez kafkas ana arı üretimini de yapmaktayız.
Posof genelinde toplam olarak 4.500 adet arılı koloni bulunmakta olup, bunların 2.000 tanesi eski tip kovanlardadır. Yaklaşık olarak 100 arıcı ailesi tarafından işletme başına ortalama 45 adet koloni varlığı ile arıcılık faaliyetleri bal üretimine yönelik olarak sürdürülmektedir. Posof ilçesinde üretilmekte olan kaliteli 2000-3000 adet ana arılar ilçemiz veya ilimiz dışındaki müşterilerimize gönderilmektedir.
Yine Posof ana arı hakkında soru ve önerileriniz olursa aşağıda bulunan “Yorumlar” kısmından yazmanız durumda yardımcı oluruz.


Merhaba kafkas posof cinsi ari almak istiyorum 14 çıta paket halinde işçisi erkeği ana arısi saf posof kafkas bu sekilde satisiniz varmidir

İstanbulun rakimi 40 50 mt. Posof, artvin ardahanmi nerde uretilen uyum saglar istanbula. İklim ve rakim olarak. posofun yada artvinin hangisinin ramim ve iklmi istanbula yakın

iyi calismalar.arka ayaginda baldirinda sari bir boğum olan arı hangi çeşit arı acaba.siz üretiyormusunuz

Merhaba Adana da rakım olarak 30 ile 50 arası Posof uyum sağlar mı ben Yeni başlıyorum bende saf almadım karniol Kafkas melezi aldım şuan 10 kovanla başladım sizin öneriniz nedir teşekkürler

posof ana ari fiyati

posof ana ari nekadar

Merhaba hocam hakkari merkezde arıcılık yapıyorum bulunduğum yer 1300-1500 rakkım ve üzeri hangi ana arı irkıylan çalışmamızı tavsiye edersiniz bide göndereceğiniz ana arılar boyalı ve döllenmiş ana arımı ve son olarak 2020 mayıs ayı bölmeleri için ön siparişleri ne zaman verebiliriz

Yozgat Sorgun rakım 900-1000 için paspf kafkasmı uygundur

hocam ben kütahyadayım rakım 1550 1600 posof arı daha verimli olurmu

Posofla camilinin farkı ne

1800 rakım Doğu Anadoludayım burası kurak ve sıcak bir bölge kışları karlı geçer Anadolu arısı mı posof mu iyidir

Hocam kolay gelsin hakkari rakımı 1800 olan bölgede yazları kurak geçen bir bölgede posof arısı mı Anadolu arısı mı uygun olur burası yazın sıcak ve kurak geçiyor bu posof arısı burda sıcaktan çalışamaz diyorlar

Teşekkürler.Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Arı sütü üretimi için hangi ırk arı daha verimlidir

yığılca ana arı almak istiyorum YALOVA

posof anaarı günde kaç yumurda yapar

karadeniz ordu ünye ilçesi sahilden 10km içeride posof arı uygun mu
yada handi arı ırkını tercih etmeliyiz

Erzincan İliç. İlçemin eskimi 950ile1700 arasi burada pasof irki randimani nasil olur bilgi alabilir miyim bu irkla çalişmak istiyorum.

2016 ana arı fiyatlarınız belli oldumu oldu ise ne kadar

Pasof ananin veriminden ve ozelliklerinden bilgi verebilirmiyiz 0538 453 78 84
-Köyüm Keklikoluk, Kahramanmaraş’ın Göksun İlçesi’ne bağlıdır. Rakım 1630 metrenin üzerindedir. Kışın oldukça soğuk bir yer. İklim olarak Posof gibi değil. Bizim köyde de bu arı türü verimli olabilir mi ?
-Kendim eğitim müfettişi olarak görev yapmaktayım. Kırsalı seviyorum.
-TRT Belgesel’de “Yok Olmadan Keşfet”te izledik. Çağan Hoca ve İrfan Hoca’nın yanındaki arkadaş kimdi ? O da mı arıcı ? Arıcılık dışarıdan görüldüğü gibi değil.
-Yanıt için şimdiden çok teşekkür ederim.